Redd for å få turgåere oppetter husveggen - Eiendomsrett.no®
Hyttetvist mot kommunen

Redd for å få turgåere oppetter husveggen

Hytteeierne i Veierland er ikke fornøyd over kommunens nye kart.

De nye kartene har tegnet opp stier tett opptil husveggen til hytteeiere i Veierland. De frykter ubehagelige opplevelser og krever  at salget av kartet skal stoppes.

Endringer i avhendingsloven
Tegnet en sti på innmark

Emma Kittelsen forteller at hun ble gjort oppmerksom på feilen da noen kjente påpekte den nye stien på turkartet. Denne nytegnede stien er svært tett opp til husveggen til Kittelsen. Hun påpeker at de som går der til og med kan ta på veggen mens de passerer.

– Det er en del som opp gjennom årene har påberopt seg at de kan passere her, men det er ikke tilfellet. Dette fikk vi også avklart med kommunen for noen år siden. Da ble det konstatert at dette er innmark. Etter det følte vi oss også mer på trygg grunn når vi sier at dette er privat eiendom og ingen gjennomgang, forteller hun.

Kommunen lover å rette opp det digitale kartet

Men til tross for dette så ble denne stien tegnet på kommunens offisielle turkart.  Kittelsen forteller at hun har fått bekreftet at dette er feil og en beklagelse. Kommunen har lovet at kartet skal bli rettet i god tid før sommerferien. Det er også flere feil som må rettes opp.

Kittelsen er glad for at det digitale kartet blir rettet opp, men påpeker at papirkartet allerede er i salg. Hun ønsker at dette skal fjernes fra markedet og korrigeres.

Les også: Hva skal til for å heve hyttekjøpet?

Redd det kan skje konflikter

Hun har sammen med familien eid eiendommen hele livet og i hagen rundt bygningene har de dyrket frem mye mat. Hun forteller at det har vært joggere farlig nær hagen, noe som har vært plagsom og skapt tråkk i gresset.

Kittelsen er redd for at det kan oppstå konflikter på grunn av papirkartfeilen.

– Ja, selv om de sier at mange turgåere nå bruker det digitale kartet, som blir rettet, frykter vi at det kan skje, sier Kittelsen.

Hun forteller at hun fortsatt venter på svar fra kommunen angående papirkartet, og at det er flere som har reagert på de hvor de nye stiene er merket.

– Kommunen har med denne turstimerkingen brutt bestemmelsene i Friluftsloven. Vi anser også at manglende rettelse kan medføre verdiforringelse av eiendommen, avslutter Kittelsen.

 

Rull til toppen