Sølvkre - her er alt du trenger å vite - Eiendomsrett.no®
hva er sølvkre?

Sølvkre – her er alt du trenger å vite

Hva er sølvkre?

Sølvkre er et lite sølvfarget insekt som ofte gjemmer seg i sprekker og lignende. Dyrene er lysskye og for det meste aktive om natten. Det kan imidlertid være utfordrerne å legge merke til insektene, da de gjemmer seg hurtig etter at lys slås på. Sølvkre forveksles ofte med skjeggkre.

Sølvkre er blant de vanligste skadedyrene i Norge. Dyrene er avhengige av fukt for å overleve, dermed kan forekomst av sølvkre ofte være et tegn på at eiendommen har en fuktskade. Under gis det et kort svar på noen av de aller vanligste henvendelsene vi mottar knyttet til sølvkre.

Endringer i avhendingsloven

Gjør sølvkre skade?

Dyrene gjør i seg selv som regel ikke skade på boligen, men som nevnt er forekomsten ofte et tegn på fuktskade.

Hvordan merker jeg sølvkre i boligen?

Sølvkre er som nevnt avhengige av fukt. Dermed er baderom eller kjøkken det mest aktuelle stedet for en forekomst. For å sjekke om du har fått dyrene i boligen, rådes det til å forsøke å slå på lyset midt på natten. Eventuelt kan man plassere ut limfeller.

Hvordan får jeg fjernet sølvkre?

Det aller viktigste er å fjerne de gode levekårene for sølvkre. Det vil si å sørge for god ventilasjon av boligen. Et eventuelt neste steg kan være bekjempelse ved bruk av feller eller gift.

Les også: Avhendingsloven § 4-14 om selgerens erstatningsansvar ved mangel på eiendommen.

Kilde

Harald Benestad AnderssenAvhendingsloven med kommentarer, Oslo 2008

Rull til toppen