Lydforurensing av verste sort - Eiendomsrett.no®

Lydforurensing av verste sort

Bråk fra en restaurant ødelegger bomiljøet til naboene

Restauranten Bakhagen spiller høy musikk og har gjester som bråker. Dette reagerer naboene på, men blir ikke tatt på alvor av verken politiet eller kommunen, skriver Telemarksavisen.

Endringer i avhendingsloven

Plagsomt både innen-og utendørs

Bjørn Mathisen forteller at han og familien ikke kan bruke uteplassen på sommeren. Bråket gjør at de må holde seg inne eller dra et annet sted.

-Det er ikke sånn det skal være her. Når vi har denne fine plassen så skal vi kunne benytte oss av den, forteller han. Han legger til at boligen har han tatt over fra sin mor. Den har vært i familien i 100 år, men Mathisen ville ikke overtatt om han hadde visst om restaurantplanene.

En annen av naboene, Tone Seim, forteller at støynivået ikke skal kunne godtas. Enkelte ganger er det så høyt at det ikke går an å prate sammen selv om man sitter inne.

-Det er lydforurensing av verste sort, forteller hun.

Les også: Hvor mye støy har naboen egentlig lov å lage?

Underdrev hvor mye støy det ville bli

Et annet nabopar forteller at de ble lovet at restauranten skulle være som en stille oase med rolig taffelmusikk til lunsjen. De premissene har ikke blitt fulgt.

-Her har det vært boliger i hundrevis av år. Og så kommer det noen utenifra og mener at her kan han slå seg ned og drive utendørs diskotek midt i boligområdet. Det hadde ikke gått noe annet sted, forteller nabo Jørn Christensen.

Christensen forteller videre at han har vært i dialog med ordføreren, som hadde planer om å innkalle til et møte med naboer, kommunen og restaurant Bakhagen. Det har enda ikke blitt noe av.

Ordfører Grunde W.Knudsen forteller at at denne støyen har pågått i mange år. Han påpeker at Bakhagen ikke har brutt politiets vedtekter om støy, men at det fortsatt kan oppleves belastende. Knudsen synes at det er på tide at kommunestyret ser på de ti år gamle politivedtektene på nytt.

Les også: Når kan jeg klippe hekken til naboen?

Politiet bistår om det blir for ille

Fungerende politistasjonssjef Terje Sandvik forteller at de får mange henvendelser om bråk. Dette gjelder ikke bare utesteder, men også private hjem. Operasjonssentralen tar en vurdering om politiet har kapasitet til å rykke ut. Dessverre blir ikke støyklager prioritert.

Sandvik forteller videre at politiet har vært i kontakt med forskjellige utesteder, og bedt de senke volumet om natten. Politiet vurderer støynivået når de ankommer åstedet, men av og til så demper de lyden når de ser at det kommer en politibil.

Daglig leder i Fredensborg Hospitality, Rajko Mink, forteller at Tollboden Bakhagen holder seg til kommunens retningslinjer. Desibelmålere blir brukt til å måle lyden og de demper høylytte gjester.

Han har full forståelse for at naboene blir frustrert.

– De bor jo midt i sentrum, og der vil det bestandig være mer lyd. Men vi prøver å tilpasse oss de som bor rundt Bakhagen, avslutter han.

Trenger du advokathjelp knyttet til naborett? Les mer om det her

Rull til toppen