Slik er det å gå på visning under pandemien - Eiendomsrett.no®
Visning corona

Slik er det å gå på visning under pandemien

Norge er rammet av pandemi og strenge tiltak er viktig for å å holde smitten under kontroll.

På visninger er det ofte mange mennesker innom og derfor er det en stor risiko for at noen har med seg uønskede virus.

Privatmegleren tar situasjonen på alvor og har innført koronatiltak både før og etter visningene , forteller Aftenposten.

–  Vår jobb er ikke bare å oppnå en høy pris for boligen, vi skal også sørge for at man trygt kan bevege seg i boligmarkedet uten å være bekymret for smitte, forteller faglig leder i PrivatMegleren Lars Albertsen til Aftenposten.

Bilde av boken "reklamasjonsguiden", om feil og mangler etter boligkjøp, av advokat Eirik Teigstad og advokat Claus Listerud

PrivatMegeleren følger råd fra Eiendom Norge, som igjen har kontakt med Folkehelseinstituttet. Albersten forteller at de har valgt å stramme inn ytterlige på rådene.

Et av de største tiltakene er at man nå må melde seg på visningen i forkant. Det er for å begrense besøkene til kun maks to besøkende om gangen. Det blir med andre ord mange timer med visninger.

–  Enkelte boliger har hatt åtte til ti timer med visning. Men det er selvsagt langt bedre enn at vi eller noen av våre besøkende føler ubehag, forteller Albertsen til Aftenposten.

Meglerne ønsker alle de interesserte velkommen med både instruksjoner og håndsprit.

–  Vi gjennomfører visningene tilnærmet som før. Forskjellen er nok at vi har langt bedre tid til hver interessent. Samtidig blir det gjerne vi som åpner dører og skuffer for interessentene, forteller Albertsen

Å jobbe som eiendomsmegler er et yrke der man er i kontakt med mange forskjellige folk, det er derfor viktig å være opptatt av å gjøre det som skal til for å hindre smittespredning.

–  Eiendomsmeglere flest er svært sosiale, men dette er ikke rett tid for å være sosial, slår Albertsen fast og legger til:

–  Videre forsøker vi å dra ut til kunder, fremfor å invitere dem inn til oss. Vi har også utstrakt bruk av elektronisk signering der det er hensiktsmessig og ønskelig.

Les også: Når gjelder avhendingsloven?

Han legger til at meglerne i Privatmeglern har hjemmekontor og at ingen med forkjølelsessymptomer skal møte kunder.

–  Her er det bedre å være for forsiktig. Enten er man frisk, eller så holder man seg hjemme, forteller han til Aftenposten.

Albertsen forteller at det også er strenge rutiner for befaring av boliger som skal selges. Meglerne passer på god håndhygiene, rører ingenting i boligen og holder avstand til kundene. Kulepenn har blitt byttet ut med elektronisk signatur.

–  Vi gjør alt vi kan for at kunder skal oppleve at vi også er profesjonell i forhold til dette, avslutter Albertsen.

Rull til toppen