Hva innebærer vannskade i boligen? - Eiendomsrett.no®
Hva innebærer vannskade i boligen

Hva innebærer vannskade i boligen?

Vannskader etterlater seg ofte store økonomiske konsekvenser. Dersom man behandler vannskaden for sent, kan det i verste fall oppstå muggvekst, potensielt i form av muggsopp. Derfor gjelder det å handle raskt hvis man oppdager at ens bolig er blitt rammet av vannskade. Noen potensielle årsaker til vannskade kan være gamle rør, slitasje eller feilmonteringer. Den vanligste årsaken er lekkasje fra vannrør.


Hva skal jeg gjøre når jeg har oppdaget vannskade i boligen?

Dersom du har oppdaget vannskade i boligen, er det viktig å ta tak i problemet raskt. Dette for å minske ringvirkningen av vannskaden. Det viktigste er at man begynner å tørke så snart som mulig. Utgangspunktet er at arbeidet med å tørke bør igangsettes innen en uke etter at vannskaden har skjedd. I tiden det tar å få utbedret vannskaden, er det et generelt tips at man bør lufte mye, for å senke luftfuktigheten.

Endringer i avhendingsloven

Det er også mulig å montere en avfukter, dersom man har muligheten til det. Imidlertid bør man ikke sette opp temperaturen, siden den hele tiden bør holdes så lav som mulig. Dersom man ønsker å gjøre større tiltak, er det mulig å gjerne gulvlisten for å å sørge for bedre uttørking. Imidlertid er dette noe man bør være litt forsiktig med, da det kan gå på bekostning av hva forsikringsselskapet vil si seg villig til å dekke.


Les også: Oppdaget skadedyr etter kjøp av bolig?
Les også: Når kan man kreve erstatning ved kjøp av bolig?

Rull til toppen