Slik "lurer" forsikringsselskapene deg ved utleie av bolig - Eiendomsrett.no®
Forsikringsselskap utleie svindel

Slik «lurer» forsikringsselskapene deg ved utleie av bolig

Mange er ikke klar over at bolig og innboforsikringen ikke dekker skader fra leieboer

Dersom du skal leie ut bolig, enten over kort eller lang tid, bør du absolutt sjekke om forsikringsselskapet ditt dekker skader fra leietager. I verste fall kan du sitte igjen med store kostnader for ødeleggelser, ubetalt leie og utkastelse, skriver Din sSide.

Utleieforsikring er mest vanlig i forbindelse med langtidsutleie av bolighus, leilighet eller hybel. Det anbefales likevel å bruke dette dersom du kun leier ut for en kort tidsperiode.

Endringer i avhendingsloven

Les også: Advokathjelp i husleietvister.

Det er også anbefalt å ha skriftlig husleiekontrakt og nye bilder av utleieboligen klar før leietager flytter inn, skriver Din Side.

Summen av ubetalt husleie, skader på boligen og/eller kostnader til utkastelse kan fort koste hundretusener, skriver Husleie.no. Utleieforsikring gir derfor (innenfor vilkårene) dekning for tap utover det som dekkes av depositumet.

Forbrukerrådet forteller til Din Side at de ikke kjenner til de forskjellige forsikringsselskapenes avtalevilkår, og understreker viktigheten av at den enkelte sjekker sin egen forsikring.

Les også: Hva skjer dersom en håndverkertjeneste er mangelfull?

– Det er ikke unaturlig at det kan bli nødvendig med noe mer enn en standard forsikring av boligen hvis du ønsker å leie ut, sier jurist Caroline Skarderud til Dinside.

Uansett hvilken forsikring du velger, så er det ekstremt viktig å være helt sikker på vilkårene før du underskriver avtalen. Da er du sikker på hva som blir dekket dersom du er uheldig med leieboere.

 

 

 

Rull til toppen