En vinn-vinn situasjon om du trenger ny hytte - Eiendomsrett.no®
En vinn-vinn situasjon om du trenger ny hytte

En vinn-vinn situasjon om du trenger ny hytte

Lyst på en gratis hytte ?  En fin liten hytte kan bli din mot henting.
Det er Hege Hvammen som er den gavmilde giveren, skriver Aas Avis. Hun var i gang med å planlegge en hytte i strandlinjen da hun fikk en ide.
Hytten må flyttes
Hennes daværende hytte måtte rives for å få plass til en ny en. Tillatelsen hadde hun fått, tross alt strenge regler for både rivning og bygging i strandsonen.
Grunnen til hvorfor hun ville rive var fordi den var for kald til vinterbruk. Den nye hytten skulle ha vinterisolering slik at den ikke bare var beboelig om sommeren  Hvammen ønsket først å renovere hytten, men ble rådet av entreprenører å bygge en helt ny hytte. Prisen ville uansett være den samme.
Isteden for å ødelegge og hytten så ønsker Hvammen å gi det 30 kvadratmeter store krypinnet videre , mot henting.
Med på kjøpet følger to soverom, kjøkkenløsning i stuen og påbygg for toalett. Inkludert i hyttepakken er også to terrasser og trapper.
Hytta som gis bort er på rundt 30 kvadratmeter, og inneholder to soverom, en stue med åpen kjøkkenløsning og et lite påbygg for toalettet. Vinduer, vegger og hyttas to terrasser og trapper er også en del av pakka.
Perfekt for handy hyttekjøper
– Det fineste hadde vært å få gitt den bort. Det er en veldig fin hytte, og hadde vært et bra gjenbruk. Vinduene er ganske nye og utvendig kledning er ganske ny, forteller Hvammen.
Finner hun en overtaker er det fordeler for begge parter. Hun slipper å bruke tid og kostnader på å rive hytten, og overtakeren får en gratis hytte, selv om det vil ta litt tid og arbeid.
Hun forteller at det er en del henvendelser, men det har ikke resultert i noen ny eier.
Hvammen forteller at hun forstår at det kan være litt overveldende å ta over hytten. Kravet er at de selv må demonterte den, frakte den bort fra tomten og bygge den på nytt. En aktuell overtaler må derfor være handy og ha god kunnskap om håndverk.
Hun har satt en rivningsdato og håper noen vil ta over før fristen.
– Det hadde vært bedre om noen andre kan bruke det, om det så bare er vinduene, forteller hun.
Hun har kontaktet brannvesenet og spurt om de kunne være interessert i bygget til øvelse, men har ikke fått svar enda.

Rull til toppen