Trakk 7000 fra depositumet på grunn av løst dørhåndtak - grov bøllevirksomhet - Eiendomsrett.no®
Svindel depositum

Trakk 7000 fra depositumet på grunn av løst dørhåndtak – grov bøllevirksomhet

Huseier krevde trekk av depositum for skader som skjedde før innflytting

Det var frem til sommeren 2020 Øivind Tokerud bodde i den nedslitte leiligheten med tre andre studenter. De er ikke fornøyde med bostedet og syntes leieprisen var alt for dyr.

– Leiligheten var dårlig isolert, og toalettet var et ekstremt kaldt rom man kom til ved å gå ut av leiligheten og på tvers av en trappeoppgang. Doen manglet håndvask, så vi kjøpte inn en antibac. Vi måtte bare leve med det, forteller han til Nidaros.

Endringer i avhendingsloven

Strømnettet var helt overbelastet og strømmen gikk fem -seks ganger daglig om vinteren. Beboerne klagde, men dette ble ikke rettet opp i.

– Vi klagde, men ingenting ble fikset. Tokerud har dokumentert forholdene for Nidaros med både bilder av leiligheten og skjermbilder av epost og SMS.

Da leieboerne skulle vaske ut ble ikke huseier fornøyd. Partene ble først enige om at et vaskefirma skulle gjøre jobben isteden, men det landet til slutt på at et familiemedlem av huseier skulle gjøre jobben.

Betalingen på 2800 skulle vipses huseiers konto og depositumet til leietakerne ville da bli betalt tilbake.  Men etter vasken hevdet huseier at det oppdaget nye mangler som var leieboernes skyld. De fikk beskjed om at det ville bli trukket 7000 kroner for manglende hengsler på dusjkabinettet, et løst dørhåndtak og løse hyller.

–  Skadene er stort sett bagatellmessige og var der da vi flyttet inn, men dessverre tok vi ikke bilder av leiligheten i starten av leieforholdet, sier Tokerud til Nidaros.
Tokerud opplevde at huseier også låste seg inn i leiligheten for å pusse opp fraflyttede rommene uten forvarsel. Han syntes det var ubehagelig at hun bare tok seg til rette.

Utleier skal ha krevd at beboerne ved utflytting fjernet flere slitte møbler som allerede stod der da de flyttet inn. Tokerud skrev en epost hvor han nektet å gjøre dette, og sier utleier ikke skrev tilbake.

Les også: Alt om du trenger å vite om naborett

Tokerud forteller  at utleier krevde at han skulle ta med seg møbler da han flyttet ut. Tokerud nektet å fjerne disse da de allerede stod i leiligheten før innflytting.

Leietakerne fikk nok av hele konflikten og orket ikke kontakte konfliktrådet. De lot derfor huseier trekke de 7.000 kronene fra depositumet.

– I praksis har hun brukt våre depositumspenger for å finansiere oppussingen til de neste beboerne, avslutter Tokerud til Nidaros.

Rull til toppen